woensdag 2 januari 2013

Nieuwe vintage vitrage

Al weer een paar maandjes geleden plaatste ik hier een oproepje of iemand nog een stukje vitrage van Ikea alvine spets had liggen. Ik wilde er namelijk een lampenkapje, van een lampje wat ik op de rommelmarkt had gekocht, mee bekleden. Het lampenkapje had al een stofje er om toen ik het kocht maar tijdens het wassen was het iets te veel gekrompen. Al snel kreeg ik van Saskia van het blog Little Sweet Things een lief berichtje dat ze nog wel een stukje voor me had liggen. Begin december had ik eindelijk de tijd om het lampenkapje er mee te bekleden en dit is het resultaat.
Maar wat gebeurde er? Ik werd zo verliefd op deze vitrage dat we besloten om het ook echt als vitrage te gebruiken. Dus afgelopen zaterdag even naar de Ikea geweest en 2 setjes gekocht. Vandaag hebben we ze opgehangen. Het goed op maat maken vond ik wel erg lastig. De zoom die er in zat was niet helemaal recht dus je hebt niet echt een punt om ze goed af te meten. Dus maar ophangen en op de knietjes er voor liggen om ze goed op maat te maken. Het kostte wat tijd maar ze hangen. Ben zo blij met hoe het er nu uitziet!!. Wat vinden jullie ervan?
Straks nog een mooie gordijnenkoof en ik ben helemaal happy.

Maaike xx

3 opmerkingen:

 1. Het ziet er super schattig uit zo. Het past mooi bij elkaar. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is je lampje leuk geworden Maaike!
  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het staat erg mooi! Je lampje is ook super geworden. Ik ben sowieso erg weg van deze vitrage, heb zelf nog een stuk liggen wat ik als tafelkleed gebruik maar ik sluit niet uit dat we het in een volgend huis ook als vitrage gaan gebruiken.
  Liefs, Margriet

  BeantwoordenVerwijderen