maandag 7 januari 2013

Kerstboom eruit, orchideeën er in...........

Gisteren dan echt de kerstboom van zijn versieringen ontdaan en buiten in de tuin gepoot (hopelijk slaat die aan en kunnen we hem eind dit jaar weer gebruiken). Ook de kerststukjes zijn weer de deur uit. Dit grote stuk heb ik zelf gemaakt. Hier nog niet op zijn mooist van de witte hyacinten die er in zitten zijn hier nog niet zichtbaar omdat ze nog wat moesten groeien.
Maar wat is het dan opeens weer kaal in huis. Gelukkig was er bij de supermarkt hier in het dorp een mooie bonusaanbieding. Twee orchideeën voor maar € 9,95 en dan echt van die mooie grote orchideeën  Vanmiddag had ik er eerst twee mee genomen maar vanavond toch nog maar een keer twee op gehaald. De pot van het kerststuk is dus nu mooie gevuld met twee prachtige roze orchideeën en de andere twee staan in de glazen vazen die ik met de kerst cadeau heb gekregen. Zo dat staat weer fleurig. De orchidee is echt een van mijn favoriete planten. Als het een beetje mee zit krijg ik ze ook weer in bloei net als bij mijn oude orchideeën ook al zien die er qua plant op zich niet al te mooi meer uit. Krijgen jullie de laatste dagen met dit zachte weer ook al zo'n voorjaars gevoel? Wat mij betreft mag de lente wel komen. Zelfs bepaalde planten in de tuin lopen al uit terwijl het nog lang hun tijd niet is. Hopelijk krijgen we niet al te strenge vorst meer. Voor de kids wel leuk want die willen zo graag weer schaatsen. Maar voor mij hoeft het nu niet meer.

Maaike xx

3 opmerkingen:

 1. hallo,maaike wat een leuk boompje hadden jullie zeg erg mooi hopenlijk slaat hij aan en kunnen jullie hem volgend jaar weer hergebruiken want echte boomjes zijn heel mooi maar ook best kostbaar
  orchideeen zijn erg mooi en ze doen het vaak perfect en heel goed en staan leuk in huis ook vrij lang ja voor mij ook laat de lente maar snel komen want dit is toch een beetje winter van niks zo maar goed het kan ook nog wel komen maar hopenlijk niet groetjes en een hele fijne avond leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Maaike,

  Wat een gezellige boel weer bij jou thuis!!! Heerlijk weer even wat anders in huis , de kerst is erg leuk maar een mooie nieuwe plant in huis kan je weer helemaal op fleuren!!

  Veel plezier ervan
  Groetjes sharon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik heb ook al zin in de lente. Maar ik geloof dat we nu eerst weer vorst krijgen dus we moeten nog even geduld hebben... Zo lang maar wat hyacintebolletjes binnen voor het lentegevoel! Orchideeen zijn inderdaad mooi, heb er ook al jaren 2 staan en er komen elke keer weer nieuwe bloemen in.

  groetjes, Margriet

  BeantwoordenVerwijderen