maandag 12 november 2012

Kleurwedstrijd gewonnen en Sint Maarten

Afgelopen week heeft onze oudste dochter van 11 de kleurwedstijd bij AH gewonnen.
Ze was er zo blij mee! De prijs was twee kaartjes voor circus Renz Berlin die een paar dagen bij ons in het dorp stond. Dus gisteren met zijn drieen (onze twee dochters en ik) op naar het circus. Mijn man had ook graag mee gewild maar vanwege rugklachten was dat niet mogelijk. Bijna 2 en een half uur op zo'n houten bankje zitten is dan slopend. Op zich best wel weer eens leuk om naar het circus te gaan maar wat een klere herrie zeg.......... De muziek mag wel iets rustiger en minder hard.
Maar we hebben ontzettend genoten met zijn drieen.

      De olifanten en de tijgers vind ik toch nog steeds het meest boeiend.
 
Vandaag werd hier Sint Maarten gevierd. Voor wie het niet kent hier in het Noorden maar ook in het Zuiden gaan de kinderen op 11 november langs de deuren met een mooi lampion en zingen dan een liedje. Als beloning krijgen ze dan een snoepje, fruit of soms zelfs wat geld. Helaas kwamen er hier vandaag niet veel kinderen aan de deur dus heb ik weer genoeg snoep (lees vooral veel minirepen met chocola) over. Dus het wordt weer moeilijk de verleiding te weerstaan. De meiden hadden op school een lampion gemaakt maar waren er niet tevreden over dus zaterdagmiddag hebben we deze nog geknutseld.
 Hier even met zo'n soort waxinelichtje met batterijen erin maar met het
lampionenlampje schenen ze nog mooier.

2 opmerkingen:

 1. Wat goed dat je dochter kaartjes heeft gewonnen! De kleurplaat is inderdaad ook wel heel mooi ingekleurd. Jullie uilenlampions zijn ook super, en inderdaad heel toevallig dat jullie diezelfde uilenlampion waren tegengekomen op internet. Jammer dat er niet veel kinderen aan de deur zijn geweest, hier liep het wel lekker door.

  x Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schattig maaike die lantaarns!! Wat goed dat je dochter heeft gewonnen. Leuk is dat he en dan ook nog zo;n mooie prijs!!

  Fijne avond!!

  Groetjes Sharon

  BeantwoordenVerwijderen