zondag 27 januari 2013

Nostaligisch hoekje

Op mijn kastje waar de orchideeën ook staan heb ik weer even een hoekje anders ingericht.
Onder een oude stolp (rommelmarkt vondst) staan mijn oude baby schoentjes die dus zo'n 39 jaar oud zijn en daarnaast een fotootje van mijn moeder met mij op schoot. Krijg er altijd warme gevoelens bij als ik naar die foto kijk. Sommige oude foto's brengen dat gevoel echt bij me naar boven. Zo heb ik ook een foto waar ik als baby samen met mijn vader op sta. Zal die foto binnenkort eens even in scannen.

De komende tijd zal ik weer proberen wekelijks een berichtje te plaatsen. Het nieuwe jaar begon helaas niet zoals we graag zouden willen. De fabriek waar mijn man werkt is failliet. Dus nu op zoek naar een nieuwe baan voor hem. Al zal dat in de sector (timmerindustrie) niet makkelijk worden. Ook werd ik vorige week donderdag overvallen door een niet goed werkend evenwichtsorgaan waardoor ik een paar dagen helemaal uit de roulatie ben geweest en nu langzaam de draad weer op pak. Vandaag weer de eerste dag zonder duizelig te zijn geweest :-)



maandag 14 januari 2013

Pasen

Jullie zullen wel denken een berichtje over Pasen? Nou wat mij betreft mag het al zover zijn hoor. Op naar de lente maar we zullen nog even geduld moeten hebben. Maar waarom schrijf ik nu over Pasen? Nou mijn vriendin Margriet en ik hadden eigenlijk het plan om in december met winterse vintage plaatjes bezig te gaan. Helaas kwamen we er beide niet aan toe. Voor gisteren hadden we een knutseldag afgesproken maar om nu nog met winterse/plaatjes in kerstsfeer bezig te gaan....
Dus had ik wat leuke vintage afbeelding voor Pasen gevonden en deze in zwart/wit op katoen uitgeprint. Daar zijn we gisteren mee aan de slag gegaan met dit als resultaat.



Op de foto's is het niet heel goed zichtbaar maar een paar kleine details zijn ingekleurd en/of met glittertjes bewerkt. Van het glas maar ik nog een tweede maar dan met de afbeelding van een meisje erop zodat het een leuk setje wordt. Mocht mijn creaties mooi vinden. Ze zijn ook te koop! Mail me gerust als je interesse hebt. Een andere afbeelding is ook mogelijk.

Maaike xx



maandag 7 januari 2013

Kerstboom eruit, orchideeën er in...........

Gisteren dan echt de kerstboom van zijn versieringen ontdaan en buiten in de tuin gepoot (hopelijk slaat die aan en kunnen we hem eind dit jaar weer gebruiken). Ook de kerststukjes zijn weer de deur uit. Dit grote stuk heb ik zelf gemaakt. Hier nog niet op zijn mooist van de witte hyacinten die er in zitten zijn hier nog niet zichtbaar omdat ze nog wat moesten groeien.




Maar wat is het dan opeens weer kaal in huis. Gelukkig was er bij de supermarkt hier in het dorp een mooie bonusaanbieding. Twee orchideeën voor maar € 9,95 en dan echt van die mooie grote orchideeën  Vanmiddag had ik er eerst twee mee genomen maar vanavond toch nog maar een keer twee op gehaald. De pot van het kerststuk is dus nu mooie gevuld met twee prachtige roze orchideeën en de andere twee staan in de glazen vazen die ik met de kerst cadeau heb gekregen. 



Zo dat staat weer fleurig. De orchidee is echt een van mijn favoriete planten. Als het een beetje mee zit krijg ik ze ook weer in bloei net als bij mijn oude orchideeën ook al zien die er qua plant op zich niet al te mooi meer uit. Krijgen jullie de laatste dagen met dit zachte weer ook al zo'n voorjaars gevoel? Wat mij betreft mag de lente wel komen. Zelfs bepaalde planten in de tuin lopen al uit terwijl het nog lang hun tijd niet is. Hopelijk krijgen we niet al te strenge vorst meer. Voor de kids wel leuk want die willen zo graag weer schaatsen. Maar voor mij hoeft het nu niet meer.

Maaike xx

woensdag 2 januari 2013

Nieuwe vintage vitrage

Al weer een paar maandjes geleden plaatste ik hier een oproepje of iemand nog een stukje vitrage van Ikea alvine spets had liggen. Ik wilde er namelijk een lampenkapje, van een lampje wat ik op de rommelmarkt had gekocht, mee bekleden. Het lampenkapje had al een stofje er om toen ik het kocht maar tijdens het wassen was het iets te veel gekrompen. Al snel kreeg ik van Saskia van het blog Little Sweet Things een lief berichtje dat ze nog wel een stukje voor me had liggen. Begin december had ik eindelijk de tijd om het lampenkapje er mee te bekleden en dit is het resultaat.
Maar wat gebeurde er? Ik werd zo verliefd op deze vitrage dat we besloten om het ook echt als vitrage te gebruiken. Dus afgelopen zaterdag even naar de Ikea geweest en 2 setjes gekocht. Vandaag hebben we ze opgehangen. Het goed op maat maken vond ik wel erg lastig. De zoom die er in zat was niet helemaal recht dus je hebt niet echt een punt om ze goed af te meten. Dus maar ophangen en op de knietjes er voor liggen om ze goed op maat te maken. Het kostte wat tijd maar ze hangen. Ben zo blij met hoe het er nu uitziet!!. Wat vinden jullie ervan?
Straks nog een mooie gordijnenkoof en ik ben helemaal happy.

Maaike xx

dinsdag 1 januari 2013

HAPPY NEW YEAR!!!

Ik wens alle lezers van mijn blog een liefdevol, gelukkig en vooral gezond 2013.
this free clip art card can be found on: VintageHolidayCrafts.com

I wish all the readers of my blog a year full of love, happiness and above all a very healthy 2013.