maandag 31 december 2012

Laatste berichtje van dit jaar

Allereerst wil ik iedereen die dit leest een hele fijne Oud en Nieuw toewensen. Ik hoop dat het voor iedereen een gelukkig maar bovenal gezond 2013 wordt. Het was hier een bewogen jaar met helaas veel ziekte en spanning. We hopen dat het komende jaar stukken beter wordt. Leuk prijsje bij de staatsloterij zou ook niet verkeerd zijn ;-)

Aan voornemens voor het nieuwe jaar begin ik niet meer. Vaak zijn ze dan gedoemd te mislukken.
Afvallen wil ik al jaren lang maar dat gaat toch beter in het voorjaar/zomer dan in de wintertijd dus daar wacht ik maar weer even mee.

Vandaag voor het allereerst zelf oliebollen/krentenbollen en appelbeignets gebakken en het is zeker voor herhaling vatbaar. Ze zijn lekker knapperig geworden en niet zo vet. De kinderen vinden ze zelfs lekkerder dan die van de oliebollenkraam hier in het dorp. Super compliment toch? Het viel me ook erg mee om ze te bakken. Ze werden wel aardig rond en niet te veel uitstulpingen.

De 3 allereerste oliebollen


HAPPY NEW YEAR TO ALL OF YOU
Maaike xx

vrijdag 21 december 2012

Kerstwensen


Yara is uit logeren

Even een update betreffende Yara. Yara werd woensdag krols en is nu uit logeren. Mocht alles goed gaan dan verwachten we dus eind februari kittens. Deze kittens zijn dan 3/4 maine coon. Yara is een halve maine coon en de dekkater een volle maine coon. Mocht je geïnteresseerd zijn in hoe alles verder gaat dan kun je dit volgen op dit blog dat ik er speciaal voor aan heb gemaakt.

De komende dagen volgt er weer een gewoon blogberichtje. Het is gewoon een beetje druk momenteel en ik kom er nog niet echt aan toe.

Maaike xx

donderdag 6 december 2012

Yara

Vandaag even een kort berichtje over onze lieve poes Yara. Yara is een kruising maine coon. Haar moeder is een maine coon en haar vader een Europese korthaar. Als kitten had ze halflang haar maar nu zie je er helaas niet heel veel van. Alleen bij haar pootjes is het haar wat langer en haar staart is wat voller. Ze heeft wel een hele dikke wollige vacht. Vandaag is ze getest op fiv/felv en de testen waren negatief (dat is dus goed). Dus zodra ze weer krols is laten we haar dekken door een volle maine coon :-) Het zal een eenmalig nestje worden.  Het zal dus nog even duren voordat er kittens zijn (als alles tenminste goed gaat) maar mocht al belangstelling hebben laat het dan even weten. Dan kan ik je vanaf het begin op de hoogte houden.

Yara als kitten en Yara nu